Geleceğin En İyi 11 Mesleği

Günümüzün yüksek bir hızla gelişen teknolojiden dolayı değişen kavramlarından biri de meslekler. Sahip olduğumuz teknolojilerin ve pek çok alanda önceliğin dijitalleşmeye verilmesi sayesinde geleceğin meslekleri de ihtiyaçlar gibi değiş gösteriyor. Bazı meslek grupları yükselip parlamaya başlarken daha önce varlığı olmayan yepyeni meslekler de hayatımızda yerini alıyor. Belki de hiç duymadığınız, duysanız da hakkında bilgi sahibi olmadığınız çok sayıda meslek geleceğe yön vermek üzere öğrencilerin hayallerini süslüyor.

Geleceğin En İyi ve Trend Meslekleri

Yeni kariyer planı yapan gençlerin, karşılarındaki bu değişen ve gelişen dünyaya adapte olmalarını sağlayarak ekonomik gelir düzeylerinin standartların üzerinde olmasına da ortam yaratacak mesleklere yönelmesi doğal bir sonuç. Ailelerin hiç duymadıkları mesleklere yönelen gençleri desteklemek konusunda gösterdiği tedirgin tutum da gelişmelerin hızına yetişemiyor olmalarından kaynaklanabiliyor.

Herkes kendi çocuğu için geleceğin en iyi meslekleri ve eğitimini hayal ediyor elbette. Bu hızlı gelişim, gençlerin geleceği öngörebilmelerini zorlaştırırken kendi ilgi alanlarını ve başarılı oldukları konuları meslek seçimine taşımalarını da zora sokabiliyor.
Peki günümüzde en yüksek kazançlı ve en prestijli meslekler hangileri? Bugün popüler olan ve gelecekte de rağbet olacağı düşünülen en iyi meslekler neler? Özellikle meslek konusunda kendisine bir yol çizmek zamanı gelen gençler ve aileleri için derlediğimiz yazımızın yol gösterici bir rehber olacağını umuyoruz.

Blockchain Geliştiricisi

blockchain geliştiricisi

Blockchain kelimesiyle eşgüdümlü olarak akla ilk gelen kavram bitcoin ancak blok zinciri denilen şeyin kullanım alanları çok daha büyük. Bitcoin ve benzeri dijital değerlerin kullanılabilmesini sağlayan Blockchain, şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir veri kayıt sistemi olarak ifade ediliyor. Sıradan kullanıcılar için karışık bir konu olsa da geleceğin en parlak mesleklerinden biri olacağı konusunda uzmanlar hem fikir…

Ortalama Maaşı (yıllık): 150.000$ – 170.000$

Veri Bilimcisi

Sosyal ve dijital platformların yoğun kullanımıyla aşina olduğumuz “Veri bilimi” sahip olduğu veriyi analiz ederek, ortaya çıkan sonuçla doğru aksiyonların alınmasını sağlayan bir iş alanı. Oluşan verileri sınıflandırarak sonuçtan bir çıkarım yaparak analitik bir analizle doğru davranış şeklini belirlemeyi sağlayan meslek günümüzün en gözde işlerinden biri olarak ilgi görüyor.

Ortalama Maaşı (yıllık): 110.000$ – 115.000$

Alternatif Enerji Teknisyeni

alternatif enerji teknisyeni

Mevcut enerji kaynaklarının ömürleri konusunda tedirginlik yaşanan ve kaynakların hızla tüketildiğinin vurgulandığı bu günlerde yaşama yeni bir yön verecek alternatif enerji kaynakları konusu son derece önemli. Sürdürülebilir enerji kaynakları konusunda uzmanlık sahibi olan mühendis ve teknisyenler, özellikle bireysel kullanıma yönelik enerji sistemleri üretimi, kurulumu, tamir ve bakımı konusunda en çok aranan isimlerden olacak gibi gözüküyor.

Ortalama Maaşı (yıllık): 125.000$

Yapay Zeka ve Robotik Mühendisi

yapay zeka mühendisi

Yapay zeka teknolojisi ve robotik sayesinde makinelerin öğrenebilmesi, öğrendiklerini işleyebilmeleri mümkün hale geliyor. Veri bilimiyle paralel olarak ilerleyen bu alan mevcut verilerin doğru şekilde işlenerek, yapay zekanın geliştirilmesi için kullanılmasını sağlıyor. Bu sayede görüntü tanıma, ses, tıbbi işlemler veya siber güvenlik gibi birçok alanda çalışan firmalar bu alanda yetkin isimlere ihtiyaç duyuyor.

Ortalama Maaşı (yıllık): 125.000$

3D Üretim Mühendisi

3d üretim mühendisi

Yaşamın pek çok alanında kullanılmaya başlayan 3 boyutlu kısacası 3D yazıcılar hızla daha yaygın hale geliyor. Her iş kolunda üretim yapmayı destekleyen bu özellikli yazıcılar sağlık sektöründen yiyecek içecek sanayine, tekstilden ambalaja kadar pek çok sektörde kullanılıyor. Günümüzde yapılan seri üretim tipinden daha kişisel ve kişiselleştirilmiş üretim modeline geçmeyi mümkün kılacak bu teknoloji suni organların yapılması projesiyle de insan yaşamına büyük bir katkı sağlayacak gibi gözüküyor.

Ortalama Maaşı (yıllık): 80.000$ – 100.000$

Biyomedikal Mühendisliği

biyomedikal mühendis

Yurtdışındaki popüler alanların da başında gelen Biyomedikal Mühendisliği geleceğini ülke dışında kurgulamak isteyen gençlerin de favori planları arasında yer alıyor. Tıbbi cihazların ve aletlerin planlanarak tasarlanması ve üretim, pazarlama, bakım gibi aşamalarını yönetmeyi amaçlayan bu meslek de 3D mühendisliği kadar ilgi gören bir pozisyonda bulunuyor.

Ortalama Maaşı (yıllık): 80.000$ – 90.000$

Dijital İçerik Üreticisi

dijital içerik üreticisi

İnternetin çift taraflı etkileşime imkan sağlayan noktaya gelmesi ve sosyal platformların her yaş kişi tarafından çok yoğun kullanılıyor olması sonucunda büyük bir patlama yaşayan Dijital İçerik Üretimi sektörünün geleceği daha da parlak gözüküyor. Yeni içeriklerin oluşturularak sosyal mecraların ilgi çekici tutulmasına yönelik içerikler üreten profesyoneller sayesinde ne dijital platformların ne de içeriklerin sonu gelecek gibi gözükmüyor…

Ortalama Maaşı (yıllık): 50.000$ – 60.000$

Aktüerlik

Finansal veri analizcisi gibi de yorumlayabileceğimiz bu meslek sahibi kişiler ihtimal ve mali sonuç hesapları yaparak finansal belirsizlikleri değerlendirebiliyorlar. Yani mevcut durumun doğurabileceği finansal tabloları tahmin edebilmek ve gelecekte neler olabileceğine dair analitik yorumlar yaparak markanın stratejik hamleleri konusunda fikir verebilmek Aktüerlerin mevcut sorumluluklarının başında geliyor.

Ortalama Maaşı (yıllık): 100.000$

Nanoteknoloji Mühendisi

nanoteknoloji mühendisliği

Son yıllarda her yerde karşımıza çıkan bir terim Nanoteknoloji. Kısaca maddenin en küçük parçasına kadar inilip o noktada çalışan mühendislik kolu olan Nanoteknoloji mühendisliği geleceği en parlak meslekler arasında sayılıyor. Üniversitelerde Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği adıyla açılan bölümler, metrenin milyarda birine eşit olan nano ölçekte yapılan mühendislik uygulamalarını içeren bir alanı ifade etmektedir. Nanoteknoloji mühendisleri, maddenin en küçük parçasında çalışarak hücresel boyutta tasarım, depolama, değişiklik gibi faaliyetleri yürütürler.

Ortalama Maaşı (yıllık): 50.000$ – 120.000$

Endüstriyel Tasarım Mühendisi

endüstriyel tasarım mühendisi

Hemen her alandaki ürün ve kullanılan materyallerin tasarımını planlayarak gerçekleştiren Endüstriyel Tasarım Mühendisleri sanatsal bir bakış açısıyla hemen her sektörde üretime katkı yaratıyorlar. Tasarım ile birlikte mühendislik temellerini birleştiren bu meslek gurubu mensupları, estetik ile ergonomi başta olmak üzere, teknoloji, pazarlama, üretim ve müşteri davranışlarını gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulundurarak yeni ürünler tasarlıyorlar.

Ortalama Maaşı (yıllık): 70.000$ – 85.000$

Dijital Pazarlama & SEO Uzmanı

dijital pazarlama seo uzmanı

Online ortamlarda yapılan her işin pazarlanması ve kitlelere ulaştırılması gerek. Bunun en etkili yöntemi ise dijital pazarlamadan geçiyor. Sunulan hizmetin veya ürünün sosyal medyada ve arama motorlarında görünür olması için her zaman ihtiyaç var. Sektörde az kişinin deneyimi olduğunu ve talebin fazla olduğunu düşünürsek iyi gelir elde edilebilecek bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bilinen ve önemli bir SEO uzmanı olmak, ilerleyen yıllarda daha da talep görecek.

Ortalama Maaşı (yıllık): 45.000$ – 70.000$

Geleceğinize karar vermeden önce bu mesleklere mutlaka derinlemesine bakmanızı öneririz. Umarız kariyerinizde istediğiniz yerlere ulaşırsınız.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Geleceğin En İyi 11 Mesleği” üzerine bir yorum

  1. seo uzmanı olabilmek için minimum 5 sene algoritma öğrenmeniz gerekiyor oyüzden çokda umutlanmayın öncelikle azim ve bilgi lazım. Yoksa hemen kapatırsınız işi.

    Cevapla

Yorum yapın